Etter telefonmøte fredag 15.03.13 mellom representantar frå Fellestyret, Norskog (Fredrik Lindemann) og EJFF (Jan A. Vinje) var budskapen frå Fellestyret klar. "Det er uaktuelt å montere fiskefelle i sone 4!" og på oppfordring frå Fellestyret svarer Øystein Skåla på vegne av Havforskningsinstituttet at sone 2 er tilstrekkeleg kartlagt og ikkje eit alternativ.

Med bakgrunn i denne fastlåste situasjonen er Norskog einige med EJFF om at skal fiskefella bli montert i år så må nokon ta ansvar. Fredrik Lindemann i Norskog har difor sendt ein epost til Fellestyret. Teksten ser de nedanfor:

Hei!

Med bakgrunn i tidligere korrespondanse, telefonmøte i dag, siste mail fra Øystein Skåla vedrørende sone 2, samt flere samtaler med Jan A. Vinje i EJFF vil NORSKOG meddele følgende på vegne av Opplysningsvesenets fond:
 
Vi registrerer og tar til etterretning at Fellesstyret ikke ønsker noen annen plassering enn i sone 3. Det beklager vi sterkt.
 
Til siste tilbakemelding fra Øystein Skåla vil vi kommentere at vi ikke opplever at EJFF fremstiller seg som fagfolk. Tvert imot er det stilt en del spørsmål til saksbehandling og dokumentasjon til faglige vurderinger som de mener har vært mangelfull og som vi støtter.
 
EJFF har i likhet med NORSKOG hele tiden ønsket å få etablert fiskefellen i år, samt eventuelt å tillate etablering av fiskefelle i sone 3 om ikke annet var mulig. Det har vi hittil ikke vært villige til.
 
Slik vi vurderer situasjonen i dag, er en etablering i sone 3 det eneste aktuelle alternativet.
 
Det er viktig for Opplysningsvesenets fond å støtte opp om tiltaket om å få fiskefellen etablert i år.
 
For å bidra til etablering av fiskefelle i sone 3 kreves følgende:
 
- at prosjektet ikke varer lenger enn til 01.11.2015 og at fiskefellen deretter blir fjernet.
- at EJFF mottar garantier for økonomisk kompensasjon for inntektstap i hele prosjektperioden.  
- at Fellestyret (prosjektet) yter en årlig økonomisk kompensasjon til EJFF for goodwill/ulemper fiskefellen påfører (en takk for at de stiller fiskeretten til disposisjon). 
 
Videre vil vi meddele at EJFF har fullmakt til å representere oss og Opplysningsvesenets fond i alle saker vedrørende Presteretten. Vi ber likevel om at henvendelser av formell karakter blir sendt som kopi til Opplysningsvesenets fond og Gunnar Kleive.
 
Jeg ber om en tilbakemelding på dette forslaget og håper på et konstruktivt samarbeid i tiden fremover.
 
 
Mvh Fredrik Lindemann, forvalter for Opplysningsvesenets fond

Det blir spanande å venta på svaret .. så får vi håpe at våre mange innspel til utfordringane med straum- og botnforhold i aktuell lokasjon blir tatt omsyn til slik at fella blir ståande og gjere nytte for seg når flaumane kjem...

I alle år har medlemmer av EJFF tatt ansvar og stått for mesteparten av kultiveringsarbeidet i etneelva. Det skal vi fortsette med og vi oppfordrar difor våre medlemmer til å bidra med å drifte fella. Interresserte kan sende mail til etnejff@gmail.com